Blog

Lagani kolač od mrkve

Piše: Linea Snella, 09.03.2018.  |  Recept za kolač od mrkve

Mrkva je moćan antioksidant jer sadrži karoten koji koristi našem zdravlju dok se pretvara u vitamin A. Također pruža prekrasan i zdrav izgled kože i kose i dodatno utiče na bolji vid, pa zašto je ne biste konzumirali?

Čak je u obliku odličnog, laganog kolača od mrkve.

Kako ostati mršav u menopauzi?

Piše: Linea Snella, 09.03.2018.  |  Prehrana i savjeti u menopauzi

Većina žena u periodu oko menopauze primjećuje povećanje tjelesne težine. Težina se povećava čak uz istu količinu hrane kao i ranije.

Studija o povećanju tjelesne mase kod žena u periodu oko menopauze iz 2001. godine u kojoj su znanstvenici pet godina pratili 271 ženu starosti između 40 i 53 godine, pokazala je da žene u tzv. srednjim godinama dobiju u prosjeku od 4 do 4,6 kilograma  (Wing, R. R., Matthews, K.A., Kuller, L.H. et al. Weight gain at the time of menopause iz 1991).

Šminkanje, friziranje, slikanje – novi druženje u Linei

Piše: Linea Snella, 04.03.2018..  |  Profesionalno slikanje u Linea Snelli 

Eto ga! Prvo slikanje, prvi foto session u 2018. Više ne naglašavamo naš dress code – bijelu košulju i traperice 🙂

Već svi znaju i čekaju event gdje klijentice koje uspješno završe svoj program i ostvare svoj cilj, očekuje profesionalno slikanje i ugodno druženje.

Koliko vrijedi moje zdravlje

Piše: Linea Snella, 24.02.2018.  |  Koliko vrijedi moje zdravlje i moj dobar osjećaj? Koliko ja vrijedim?

Neki dan sam negdje pročitala:

  • Da vam netko daje milijun kuna, bi li pronašli vrijeme za vježbanje?
  • A biste li svoje zdravlje prodali za milijun kuna?

Koliko uopće vrijedi moje/tvoje zdravlje? Jesi li ikad razmišljala o tome?

Što nam kaže indeks tjelesne mase (BMI)?

BMI (engl. Body Mass Index) – Indeks tjelesne mase

Znate li da većina žena pogrešno procjenjuje postotak indeksa tjelesne mase, a vrlo često same sebe spreme u kategoriju prekomjerne težine ili pothranjenosti.

Treba imati na umu da čak i normalne vrijednosti ne znače da osoba ima skladno oblikovano tijelo i vitku liniju, već je to samo pokazatelj sadašnjeg stanja i služi kao smjernica da dođemo da cilja kojeg želimo.

Samo za taj osjećaj

Piše: Ivana Rora, 06.02.2018.  |  Samo za taj osjećaj

Postoji vrijeme u životu kada moraš riješiti neke bitne stvari. Jednom  zauvijek.

Uzmu vremena i puno emocionalnog angažmana i isprazne te. Baterije ti pokazuju da si u crvenom i da hitno moraš nešto učiniti za svoje tijelo kako bi ojačala i svoj duh. Posebice ako si u tom rješavanju bitnih, tog momenta bitnih stvari, izgubila i neke kilograme.

Prijateljice, što želiš za sebe?

Piše: Andreja Tonč, 22.01.2018.  |  Imam jedan mali poklon za tebe…

Draga moja,

Kako si?

Završili su praznici. Moji obično prođu puni kućanskih poslova i spremanja hrane.

Svake godine imam neku strategiju kako si olakšati, pa ranije okitim bor ili svaki dan po malo spremim nešto od hrane i slično. Naravno, bez obzira na blagdansku atmosferu, gotovo uvijek mi se dogodi da ipak moram raditi jer posljednjih dana svake godine ili početkom nove, uvijek bude rok za dostavu nekog izvještaja i slično.

Zdravi gubitak tjelesne težine

Piše: Linea Snella, 04.01.2018. | Zdravo mršavljenje

Mi sve želimo pronaći prehranu koja će nam pokazati rezultate što je prije moguće no brzi gubitak težine je najgora stvar koju možemo učiniti za naše tijelo.

Ne samo da nije zdravo, već će se kilogrami koje smo uspjeli izgubiti prebrzo brzo i vratiti, a vrlo je vjerojatno da ćemo na kraju dobiti još i više kilograma. Zašto?

Ako izaberemo nisko kaloričnu prehranu, naučit ćemo živjeti s nižim kalorijskim potrebama – tijelo će se prilagoditi i smanjiti svakodnevnu potrebu – smanjiti bazalni metabolizam, što nije cilj. Cilj je podizanje bazalnog metabolizma, što znači da ćemo konzumirati više a opet biti mirni.

Gdje je nestala umjerenost?

Piše: Andreja Tonč, 31.12.2017.  |  Hrana nam je izgovor za sve…

Kada sam bila dijete, kolači su se jeli isključivo nedjeljom popodne. U pravilu je to  uvijek bio neki jednostavni kolač kao pita od jabuka, mramorni kolač i sl. Nešto što nije oduzimalo puno vremena, a opet činilo tu bitnu razliku nedjelje i ostalih dana u tjednu.

Slatkiši se također nisu  jeli svaki dan. Nije bilo te potrebe da se baš iza svakog ručka pojede nešto slatko. U pravilu se pila kava i moglo se bez čokoladice.

Blagdanski foto session u Linea Snelli

Piše: Linea Snella, 22.12.2017.  |  Blagdanski foto session 

Stigli su blagdani, a tako i cijela euforija oko raznih domjenaka i trčnja na sve strane… Ipak, naše klijetice uspjele su uhvatiti dovoljno vremana za iščekivani foto session. Naravno, već svi znaju i dress code – bijela košulja i traperice 🙂

Ovaj put pred kamere su stale i naše profesionalke koje se uvijek trude da naše klijentice izgledaju savršeno: Irena Herceg (šminkanje) i Danijela Jelić (frizure) te Helena Fjorović (vlasnica Linea Snelle – Zagreb jug).

Skrij
Besplatno savjetovanje
Ispunite prijavni obrazac
i osigurajte svoj termin za
Besplatno savjetovanje
x Uspešno ste se prijavili na e-novice.

Hvala!

x Prijava je bila uspešno oddana.

Hvala!