Dijeta nije muka

Piše: Snježana Drusany  │  “S veseljem odrađujem sve što mi je zadano, no prehrana….vidim da tu još uvijek imam puno pitanja i dvojbi.”

Danas sam htjela pisati o motivaciji, o tome što me pokreće, što me tjera naprijed da ostvarujem zacrtane ciljeve (napokon su nakon 3,5 tjedna kile pomalo krenule u minus…), no misli su mi otišle u potpuno drugom smjeru. 

Pogled mi je zastao na polici s knjigama i jednoj od doista zanimljivih knjiga (bar za mene), Dr. Christiane Northrup, Boginje ne stare (Tajni recept za blistavost, zdravlje i vitalnost) i odlučila sam pisati još o prehrani, jer…ne znam kako vama, ali meni vježbanje ne predstavlja problem, s veseljem odrađujem sve što mi je zadano, no prehrana….vidim da tu još uvijek imam puno pitanja i dvojbi. 

Dijeta – odricanje ili sreća?

Pri samom spomenu riječi dijeta, dobar dio nas pomisli na ono “zastrašujuće rigorozno odricanje od svega što volimo i što nas usrećuje” 😀 što naravno nije točno. Kako sam i sama veliki gurman, strastvena amaterska kuharica, slastičarka po struci (pa ako vam ja ovakva nisam motivacija, onda doista ne znam tko je 😀 ) i kako doista volim fino i kvalitetno jesti, tijekom ovog našeg druženja na blogu sa zadovoljstvom ću podijeliti s vama recepte koje ću kreirati i pripremati kako bi mi ovo moje putovanje do vitke linije bilo čisto zadovoljstvo.

Svoj tanjur doživljavam kao čisto slikarsko platno i onda po njemu slažem boje… S vremenom, neka nam ovakav način prehrane jednostavno prijeđe u naviku i neka sve zajedno budemo uvijek lijepe, blistave, zdrave i vitalne. Slažete se? 

Blog-Snjezana-Linea-Snella

Otkošteni pileći batak i zabatak (bez kože) i cherry rajčice pečeni na grill tavi, te salata od svježeg crvenog kupusa.

No, vratimo se mi Dr. Northrup….i malom uvodu u to što ona kaže o hrani.

“Uživanje u životu olakšava uživanje u obrocima  koji hrane vaše tijelo. Od hrane ne morate očekivati da će vam biti prijateljica ili psihoterapeut. Ako s hranom imate odnos ljubav/mržnja vrijeme je da se pomirite s njom. Ako želite živjeti zdravo, prekinite staru naviku nepromišljenog ubacivanja prerađene, gotove hrane u kolica.

Znajući u kojoj biste zdravoj i ukusnoj hrani trebali uživati (kremastom avokadu, svježim orašastim plodovima, voću, povrću…..) bit će vam lakše promijeniti prehranu. Dobra prehrana nikada ne podrazumijeva uskraćivanje ili “griješenje”- I lako je jesti za svoje srce, svoj mozak, svoje hormone i svoje opće zdravlje jer prava hrana pomaže cijelom tijelu. Nadalje, ustanovit ćete da je zdrava i kvalitetna hrana ukusna, zasitna, te da nije dosadna, uvijek ista ili manjkava u pogledu okusa i teksture.”

Drage moje, trebamo li ovome išta više nadodati? Mislim da ne….osim možda jednog divnog tanjura prepunog boja, a koji je bio moj ručak i jedne motivirajuće afirmacije vezane uz prehranu: “Ja sada biram hranu koja hrani i njeguje moje tijelo.

Vitalna sam! Moje zdravlje je zadivljujuće!! Hvala.”

Besplatno savjetovanje
Skrij
Besplatno savjetovanje
Ispunite prijavni obrazac
i osigurajte svoj termin za
Besplatno savjetovanje
x Uspešno ste se prijavili na e-novice.

Hvala!

x Prijava je bila uspešno oddana.

Hvala!

Online kolačići

Web stranica www.bigbang.si koristi kolačiće za pružanje on-line usluga, analizu korištenja, sustave oglašavanja i funkcionalnost, kojih bez kolačića ne bi mogli ponuditi. Klikom na gumb "DA" prihvaćate njihovu instalaciju. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

DA