IDEMO PAZITI NA SEBE

Blog 5 │ Piše: Anonimna

Život je, zapravo, neobična pojava. Taman kad se navikneš na njega, na rutinu, mir, poredak, situacija izmakne kontroli. Dogode se neke nove okolnosti o kojima do sada nisi ništa znao. Recimo, djeca odu od kuće. Polako, tek toliko, na studentsku razmjenu, ili na sleep over. A onda i sasvim. A nema uputstva kako se nositi sa tim. Nema tutorijala. 

Tek kad se navikneš na ideju da pripadaš i voliš izmakne ti se tlo pod nogama. Ne pripadaš, ne voliš. Zavoliš nekog drugoga. Slučajno i nenamjerno. A onda shvatiš da voliš obojicu. Svakoga na svoj način. A to ne želiš. Jer to je grijeh. I kako to podnijeti?

Pa posegneš za hranom. Hrana kao ovisnost, kao utjeha, kao sedativ. Hrana kao lijek

I onda te tvoj zokružen trbuh podsjeti si se obvezao na neke obveze, da si došao zbog nekog razloga, da ćeš vježbati i paziti što jedeš, ali da sve ide iz glave, i vježbanje i nevježbanje i disciplina i razuzdanost.

Linea-Snella-blog-idemo-paziti-na-sebe

Sve je u glavi, iako, srce je to koje diktira. A crijeva i želudac su, kažu, centar kojim proživljavamo život. Drugi mozak, drugo srce. Kad donosimo neku važnu odluku, kaže se, odluči po unutarnjem osjećaju, kao iz želuca. Iz želuca ide sve, sve je u tome! I zato nas on drži u ropstvu. Jer se tješi hranom, radi, probavlja. A mi se natrpavamo, da ne bi smo mislili. I zato je svaka od nas sa prekomjernom težinom ovdje, zbog nerješenih stvari koje ima u glavi, zbog nemira kojeg nosi u srcu. 

Mislim da je na svijetu malo gurmana. I da gurmani nisu debeli. Debeli su samo oni nevoljeni. Oni koji sami ne mogu sebi reći da se vole. 

Idemo paziti na sebe

Ali, idemo dalje! Idemo po novu dozu ljubavi! Idemo vježbati, idemo paziti na sebe! Idemo paziti na hranu! Budimo iskreni prema sebi. Iako je teško pisati same apstrakcije, i biti iskren u isto vrijeme teško je reći nešto, a da se sasvim ne razotkriješ. A razotrkivanje je hrabrost. Pa i pod zaštitom pseudonima. 

Kao što je i disciplina hranjenja hrabrost. I spremnost na to… 

Mislim da mogu i unatoč pogreškama, ne odustajem. Jer, ovo je moja borba. I moj maksimum u ovom trenutku. I kao takav, on je vrijedan, bez obzira na slabosti i poraze. Cijenim svoj trenutačni limit. Jer on je crta, mjerilo, polazište, iz kojeg koračam naprijed. U najbolju moguću verziju sebe.

Nastavlja se…

Besplatno savjetovanje

 

linea snella posebna pogodnost

Skrij
Besplatno savjetovanje
Ispunite prijavni obrazac
i osigurajte svoj termin za
Besplatno savjetovanje
x Uspešno ste se prijavili na e-novice.

Hvala!

x Prijava je bila uspešno oddana.

Hvala!

Online kolačići

Web stranica www.bigbang.si koristi kolačiće za pružanje on-line usluga, analizu korištenja, sustave oglašavanja i funkcionalnost, kojih bez kolačića ne bi mogli ponuditi. Klikom na gumb "DA" prihvaćate njihovu instalaciju. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

DA