SA OSMIJEHOM I RADOŠĆU DO ZDRAVLJA

Kad prolazimo kroz teško i naporno razdoblje, zabava i opuštanje još su važnije komponente uravnoteženog života. Pažljive aktivnosti ispunjavaju nas novom energijom i nagonom, a smijeh dokazano ima brojne kratkoročne i dugoročne učinke: ublažava napetost, poboljšava raspoloženje i osobno zadovoljstvo, smanjuje reakciju stresa i boli u tijelu, stimulira unutarnje organe i jača imunološki sustav.

Isprobajte bilo koji od sljedećih savjeta za kvalitetu slobodnog vremena i podsjetite se da nije sve tako crno.

Možete same sebi biti najbolje društvo

Kad ste posljednji put napunili kadu s mjehurićima vode i sapuna, zapalili svijeću i natočili si čašu svježeg, prirodnog soka ili kvalitetnog vina? Ako možete pronaći dobar zabavni roman ili vaš tinejdžerski dnevnik, ugodna večer će biti zajamčena. Osvrnuvši se na svoje prošle ciljeve, želje i osjećaje, također je prilika da ponovo zapalite skrivenu vatru na putu do svojih već zaboravljenih osobnih ciljeva. Ili tek možete početi pisati želje i ciljeve. Zahvalni je sugovornik u svakoj životnoj situaciji. Ako ste kreativni, uzmite bojicu, bilježnicu i pustite maštu da krene svojim putem.

Nazovite prijateljicu ili prijatelja

Linea Snella sa osmijehom do zdravlja

Sjećate se dugih razgovora na telefonu u tinejdžerskim godinama? Nazovite prijatelja kojeg dugo niste vidjeli i vratite uspomene.

Zabavite se u dvoje ili s cijelom obitelji

Sjećate li se još početka svoje veze, zaljubljenih i istinski romantičnih trenutaka? Ponekad je njegovanje strasti također stvar odluke, pa započnite svoj dan doručkom u krevetu. Kasnije će također doći vrijeme za dijeljenje trenutaka i uživanje u igrama s cijelom obitelji.

Organizirajte mini kuharsko natjecanje

Otvorite frižider, odaberite 5 glavnih sastojaka i postavite štopericu. Pokušajte pripremiti zdrav i ukusan obrok u jednom satu s partnerom ili cijelom obitelji (napravite grupe prema članovima obitelji) u roku jednog sata od najmanje 5 odabranih sastojaka. Tko izgubi, pere posuđe!

Planirajte s obitelji

Zapišite na papirić razne aktivnosti poput: kuhanja, filmske večeri, igranja društvenih igara, zajednički odlazak u teretanu … preklopite papiriće i stavite ih u čašu, vrećicu ili kutiju. Svakodnevno vadite po jedan papirić i ostvarite svoju želju.

Besplatno savjetovanje

 

Skrij
Besplatno savjetovanje
Ispunite prijavni obrazac
i osigurajte svoj termin za
Besplatno savjetovanje
x Uspešno ste se prijavili na e-novice.

Hvala!

x Prijava je bila uspešno oddana.

Hvala!

Online kolačići

Web stranica www.bigbang.si koristi kolačiće za pružanje on-line usluga, analizu korištenja, sustave oglašavanja i funkcionalnost, kojih bez kolačića ne bi mogli ponuditi. Klikom na gumb "DA" prihvaćate njihovu instalaciju. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

DA