OTPUSTITE NAPETOST MEDITACIJOM

Kad prođemo kroz teško razdoblje, treba nam vremena da nestane napetosti. Iako ne možemo kontrolirati sve što nam se događa u životu, možemo naučiti kako se prilagoditi okolnostima i prihvatiti promjene. Meditacija nam također može pomoći u tome.

Za bolje zdravlje i osjećaj, početnicima je dovoljno 5 do 10 minuta kvalitetne meditacije na dan.

Sve što trebate za vježbanje meditacije kod kuće je miran kutak, upornost i malo strpljenja. Postupno možete produžiti trajanje meditacije po svojoj želji.

meditacija linea snella

Možemo meditirati na različite načine

Prvi korak ka dubinskoj meditaciji je pasivna meditacija, kada pokušavamo zanemariti svijet oko nas i usredotočiti se samo na dah, dio tijela, predmet ili riječ. U potpunosti se smirujemo i spojimo s okolinom. Kad u tome uspijemo, možemo isprobati različite tehnike meditacije.

Početnici si mogu pomoći slijedećim savjetima:

1. Pronađite mirno mjesto. Povucite se u zatvorenu sobu ili na udaljeno mjesto negdje u prirodi, gdje vjerojatno nikoga nećete sresti. Početnicima će biti lakše puštati opuštajuću glazbu dok meditiraju.

2. Sjedite udobno. U ovoj fazi uopće nije važno u kojem ste položaju. Važno je da vam je ugodno, da se možete opustiti i da vas položaj ne uspava. Ako ujutro meditirate ležeći u krevetu, velika je vjerojatnost da ćete ponovno zaspati. Najbolje je pozicionirati se u sjedećem položaju s rukama naslonjenim na noge.

3. Postupno povećavajte vrijeme meditacije. Počnite s 5 minuta dnevno, a zatim nekoliko puta na dan uzimajte 5 minuta za meditaciju, pokušajte 10 minuta nakon otprilike tjedan dana. Na kraju produžite vrijeme meditacije koliko želite. Tijekom meditacije važno je ostati u potpunosti usredotočen.

4. Organizirajte se. Unaprijed organizirajte vrijeme u danu koje ćete posvetiti meditaciji. Postavite podsjetnik. Meditacija može biti i vaša jutarnja ili večernja rutina.

5. Pustite misli da dođu i odu. Sigurno će vam se, barem na početku, biti teško usredotočiti. Ne odupirite se prisilnim mislima, samo ih promatrajte kao oblak koji dolazi i odlazi s vjetrom.

Osjećate li da je došlo vrijeme za promjenu? 

U Linea Snelli zajedno oblikujemo i njegujemo tijelo i dušu, težimo prema vašim zagarantiranim REZULTATIMA i veselimo se vašem uspjehu.

Pozivamo Vas na besplatno i neobvezujuće savjetovanje u najbliži Linea Snella centar.

Besplatno savjetovanje

 

Skrij
Besplatno savjetovanje
Ispunite prijavni obrazac
i osigurajte svoj termin za
Besplatno savjetovanje
x Uspešno ste se prijavili na e-novice.

Hvala!

x Prijava je bila uspešno oddana.

Hvala!

Online kolačići

Web stranica www.bigbang.si koristi kolačiće za pružanje on-line usluga, analizu korištenja, sustave oglašavanja i funkcionalnost, kojih bez kolačića ne bi mogli ponuditi. Klikom na gumb "DA" prihvaćate njihovu instalaciju. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

DA