POVRATAK PRIRODI I POBJEDNIČKOJ LINIJI

Možemo smršaviti na više načina, ali za dugotrajne rezultate i zdravlje važno je mršaviti sigurno, promišljeno i ujedno minimalizirati opterećenje na tijelu. Gubitak kilograma nije samo u brojanju kalorija i uklanjanju masnoća koje se nakupljaju na različitim dijelovima tijela.

Moramo ukloniti i tekućinu i toksine koji se nakupljaju u tijelu i usporavaju metabolizam, uzrokujući nadutost, probavne smetnje i nelagodu. Priroda je naš najbolji lijek: uključite zdravu, lokalnu i sezonsku hranu u svoju prehranu. Toliko je lijekova na dohvat ruke, moramo samo pogledati oko sebe. Ponekad je dovoljno zaviriti u kućni vrt.

Povratak prirodi

1. TIMIJAN: Prije gubitka kilograma dobro je očistiti tijelo od toksina, pri čemu je timijan posebno učinkovit. Pomaže kod probavnih problema, bolesti želuca i crijeva i doprinosi povećanju imunološke otpornosti.

2. KOMORAČ: U drevnoj Grčkoj komorač se koristio kao popularno sredstvo za suzbijanje apetita. Veže masti u crijevima i niskokalorične je prehrambene vrijednosti. Uživajte u salatama, juhama, čaju od komorača…

3. PAPRENA METVICA: Čaj od paprene metvice smanjuje apetit i smiruje. Metvica se odlično slaže s krumpirom, mesom, rižotom i salatama.

4. ČEŠNJAK: sirovi ili kuhani češnjak pomaže u regulaciji šećera u krvi i smanjuje apetit i količinu hormona stresa kortizola u tijelu. Istovremeno potiče probavu i metabolizam te pomaže u uklanjanju viška vode iz tijela.

5. LUK: Eterična ulja s lukom potiču probavu, a zbog visokog sadržaja kalija luk pomaže u uklanjanju viška vode iz tijela.

6. PERŠIN: izvrstan je antioksidans, bogat izvor vitamina C i odličan prirodni diuretik koji sprečava prekomjerno zadržavanje vode u tijelu. Upotrijebite ga za poboljšanje okusa svog obroka, skuhajte čaj od peršina ili napravite napitak od peršina à dodajte svježe iscijeđeni limunov sok i vodu sitno sjeckanom peršinu. Napitak pijte svako jutro, 5 dana zaredom. Napitak od peršina pogodan je za sve, osim za trudnice i dojilje.

7. MASLAČAK: Maslačak je dokazani narodni lijek, jer je bogat izvor vitamina A, Kalija i drugih vitamina i minerala. To je antioksidans i prirodni diuretik koji blagotvorno djeluje na bubrege, žuč, želudac, crijeva i krv. Međutim, holin u maslačku utječe na metabolizam masti i rad živčanog sustava.

8. ŠPINAT: tilakoidi u špinatu smanjuju glad i žudnju za hranom potičući oslobađanje hormona sitosti. Priuštite si juhu od špinata, salatu ili napitak od špinata, avokada, kivija i soka od svježe naranče.

9. KOPRIVA: kopriva učinkovito pomaže u čišćenju organizma, regulira izlučivanje vode i nečistoća, pa je pogodna i za mršavljenje. Najbolje je koristiti ​​u proljeće za čišćenje tijela od otrova koji su se nakupili tijekom zime. Pokupite mlade izdanke i napravite čaj od koprive.

10. KORIJANDAR: prava je riznica vitamina K, C, kalija, folne kiseline i vitamina B6. Potiče eliminaciju toksina iz tijela, smanjuje upalu u tijelu, snižava krvni tlak, kolesterol i stres te regulira i poboljšava probavu.

Slični sadržaj

Pozivamo Vas na besplatno, neobvezujuće savjetovanje
Kontaktirajte nas i dogovorite termin za BESPLATNE Linea Snella konzultacije.
Zajedno ćemo ostvariti vaše ciljeve!