NA KOJI NAČIN UČINKOVITO, ZDRAVO I BRZO SMRŠAVJETI?

Kada je u pitanju tematika mršavljenja, jedna od glavnih polemika vodi se oko toga kako smršavjeti u relativno kratkom razdoblju, a ujedno to učiniti na zdrav i za tijelo ljubazan način. Je li to uopće moguće ili brzim mršavljenjem tijelu samo štetimo?

Ako se i vi pitate na koji način najzdravije, najučinkovitije i najbrže preoblikovati svoje tijelo, u nastavku vam otkrivamo optimalan pristup za ostvarivanje tog cilja.

Na koji način najbrže smršavjeti?

Prvo pravilo za uspješno preoblikovanje tijela, postavljanje je realnih ciljeva. Ne očekujte da ćete u samo tjedan dana, jednostavno izgubiti 10 kilograma. Takvo očekivanje naime nije realno, a može biti štetno, ako ne i opasno za naše zdravlje. Isto tako, u jednom tjednu nije moguće izgubiti 10 kg masti – sve drastične promjene na vagi koje se pojavljuju u prvim tjednima, rezultat su gubitka vode iz tijela.

Mast je bitno tvrdokornija te se otapa polako, a često ju uz redovite treninge nadomještaju mišići, zato možda niti ne primijetite bitne promjene na vagi. Kada se prihvatite mršavljenja, osim vaganja bitno je i redovito mjerenje opsega na ciljanim područjima, a zasigurno ćete rezultate prije ili kasnije primijetiti i na odjeći – koja će vam postati komotnija, ljepše će vam stajati, a možda ćete se čak uspjeti uvući i u traperice koje su vam već neko vrijeme premale. Ali idemo lijepo polako…

 

Zdravo mršavljenje u tri koraka

Najpravilnije, a ujedno i najzdravije, svakako je sporo, postupno mršavljenjekoje tijelo ne tjera u gladovanje ili šok. Iako želite brze rezultate, ekstremni gubici težine u pravilu gotovo uvijek vode do jo – jo efekta, što znači da će se izgubljeni kilogrami vratiti, često i brže nego što smo ih izgubili. Stručnjaci smatraju da je idealan put do zacrtanog cilja, gubitak od pola do najviše jednog kilograma tjelesne težine tjedno.

Najkraći preporučljivi vremenski period mršavljenja (dakle vrijeme koje ćete si uzeti za postizanje određenog cilja) je tri mjeseca, što je dovoljno dugo za uspostavljanje zdravog ritma mršavljenja. Dokazano je da takvim tempom mršavljenja ne ugrožavate svoje zdravlje, a gubitak kilograma na taj će način zasigurno biti još trajniji.

Zbog toga što je održavanje postignute težine zasigurno i vaš konačni cilj, preoblikovanja tijela potrebno se prihvatiti promišljeno i cjelovito. Više o zdravom mršavljenju.

 

Uravnotežena prehrana

Zdrava i uravnotežena prehrana, osnovna je smjernica koja zasigurno pomaže u uspješnom preoblikovanju tijela na prirodan način. Iako svome tijelu tu i tamo možemo priuštiti i nekakav detoks (prije svega od soli, šećera, alkohola i zasićenih masnoća), to nikako ne znači gladovati.

Neka nam cilj ne bude odricanje, već dugoročna promjena koja se temelji na zdravoj i uravnoteženoj prehrani te ovladavanju želje za nezdravim namirnicama te uspostavljanju zdravih prehrambenih navika.

 

Ograničavanje unosa kalorija

Zdrava prehrana uključuje također i kontroliran unos kalorija u tijelo, budući da je osnovno pravilo mršavljenja da unos kalorija mora biti niži od potrošnje, ako želimo izgubiti, odnosno istopiti suvišnu masnoću.

Uz pretpostavku da u svoje tijelo dnevno unesete 500 kalorija manje, jedino s manjim dnevnim unosom kalorija možete u tjedan dana izgubiti pola kilograma masnih naslaga. Ako tome dodate još i gibanje, željeni će rezultati zapravo biti neizbježni.

Sa smanjenim dnevnim unosom kalorija također ne treba pretjerivati, zato nikako nemojte prekoračiti preporučene količine, dakle dnevno najviše 500 kalorija manje. Jedite više puta na dan, konzumirajte male, uravnotežene i zdrave obroke. Najveća greška koju većina ljudi koji se odluče za dijete za mršavljenje čini, je da svoj izbor hrane još više ograniče.

Nemojte! U svoj jelovnik uključite više raznovrsne hrane i usredotočite se prije svega na gustoću kalorija koje konzumirate – voća i povrća primjerice, možete konzumirati bitno više nego škrobnih namirnica i masnoća, a da ne prekoračite dnevni unos kalorija.

Izborom namirnica s manjom gustoćom kalorija, osiguravate i manji osjećaj gladi te zbog toga i na dnevnoj razini konzumirate manje kalorija.

 

Koje namirnice je smisleno izbjegavati, ako ste se odlučili za smanjeni unos kalorija u tijelo?

Svakako se preporučuje da prestanete s prekomjernom konzumacijom:

  • gaziranih pića,
  • slatkih i sportskih pića,
  • slatkiša,
  • brze hrane,
  • grickalica poput čipsa, štapića i krekera,
  • pekarskih proizvoda od tijesta,
  • masne hrane,
  • slane hrane (vrijedi prije svega za prerađene namirnice i pre – pripremljenu hranu) te
  • hrane bogate šećerom (kako prirodnim tako i umjetnim šećerom/sladilom).

Unatoč činjenici da postoje vrste namirnica koje je bolje izbjegavati, hrana ipak ne smije postati vaš neprijatelj. I dalje morate uživati u prehrani te najmanje tri do pet puta dnevno konzumirati bogate, punovrijedne obroke. Hrana je izvor energije i ukoliko je ne konzumirate redovito, to dovodi do pomanjkanja energije, loše se osjećate i žudite za nezdravom hranom.

Mršavljenje s voćem i povrćemjedna je od prirodnih, zdravih i vrlo ukusnih mogućnosti, koju možete uključiti u dnevnu prehranu. Povrće sadrži puno vlakana, vitamina i minerala, a prije svega malo kalorija, zato ga možete pojesti puno više nego drugih namirnica. Zbog sadržaja vlakana, dobro utječe na probavu i pobuđuje metabolizam. A voće, koje inače sadrži poprilično puno prirodnih šećera, dobro utječe na to kako se osjećamo te tijelo opskrbljuje brojnim pre potrebnim vitaminima.

Ne zaboravite ni na potrebe organizma za bjelančevinama– zdravoj odrasloj osobi dnevno treba najmanje 0,8 grama bjelančevina po kilogramu tjelesne težine. Odličan izvor su piletina, puretina, ribe, jaja, bjelanjak, orašasti plodovi. Za tijelo su od ključnog značaja i masnoće(otprilike 44 do 66 grama masnoća dnevno) te ih zbog toga ne smijemo u potpunosti izbaciti iz prehrane.

Idealan izvor masnoća su ribe, avokado, orašasti plodovi, sjemenke i maslinovo ulje. Slijede još i ugljikohidrati, bez kojih tijelo također ne može. Zdravoj odrasloj osobi potrebno je otprilike 250 grama ugljikohidrata dnevno. Kvalitetne, dakle kompleksne ugljikohidrate, pronaći ćete u namirnicama poput voća, povrća, žitarica i nekih gomoljastih biljaka. Dnevnom unosu kalorija, uz hranu također morate pribrojiti i piće. Izbjegavajte sva slatka pića i radije utažite žeđ običnom vodom ili nezašećerenim čajem.

 

Na koji način podijeliti dnevne obroke?

Preporučuje se tri do pet obroka dnevno:

  1. Doručak neka kalorijski bude najbogatiji obrok u danu te neka sadrži ugljikohidrate, kao i masnoće i bjelančevine.
  2. Prijepodnevna užina neka bude lagana, primjerice nekakvo voće, jogurt ili šaka orašastih plodova.
  3. Ručak neka bude bogat bjelančevinama, koje nadopunjavaju povrće, mahunarke i manji dio škrobnih namirnica.
  4. Popodnevna užina neka bude povrtno obojena.
  5. Lagana večera neka zaključi dan: juha, nemasna skuta, obični jogurt, ribe ili piletina, dobar su izbor koji neće preopteretiti organizam prije spavanja.

 

Što je bitnije, prehrana ili vježbanje?

Za zdravo mršavljenje i preoblikovanje figure, bez sumnje je važno oboje.Vježbanjem povećavate svoju fizičku kondiciju, a ujedno topite suvišne kalorije koje ste dnevno u organizam unijeli prehranom. Vježbanjem povećavate mišićnu masu, što znači da poboljšavate tonus mišića te posljedično i (pre)oblikujete svoje tijelo.

Vježbanjem jačate opće tjelesno zdravlje, a ujedno nesvjesno opuštate i moguću psihičku napetost te se rješavate stresa. Redovita tjelesna aktivnost dakle krijepi organizam i pomaže vam u bržem postizanju zacrtanih ciljeva.

Kakvo vježbanje je najbolje odabrati?

Vježbanje neka bude prilagođeno vašim individualnim potrebama, željama i fizičkim mogućnostima. Nikako ne znači da mora vježbanje predstavljati ogroman napor za vaše tijelo.

Vježbanje može biti i hodanje. Vježbanje je i trčanje, vožnja bicikla, plivanje ili jednostavan posjet centru Linea Snella. Vježbanje su dakle i vježbe za oblikovanje tijela, koje možete izvoditi kod kuće ili uz pomoć stručnog osoblja, a pripomažu jačanju mišića i učvršćivanju cijelog tijela.

 

Koje vježbe je preporučljivo izvoditi za postizanje boljih rezultata i preoblikovanje tijela?

  • Plank (za čvrst trbuh),
  • Vježbe za jačanje leđnih mišića, poboljšanje držanja i sprječavanje bolova u leđima,
  • Vježbe za jačanje kukova,
  • Vježbe za jačanje donjih trbušnih mišića (dizanje nogu u ležećem položaju, škarice),
  • Čučnjevi i sumo čučnjevi za jačanje mišića stražnjice.

ZAPAMTITE, NEMA ČUDESNOG RECEPTA ZA BRZO MRŠAVLJENJE!

Metoda i načina mršavljenja je bezbroj, ali na žalost, samo je jedna istina: ni jedan dobar, dugoročan rezultat, nije moguće postići preko noći. Treba biti svjestan da vaš jedini cilj ne smije biti samo gubitak neželjenih kilograma i centimetara, već da postignute rezultate dugoročno i zadržite!

A to je često najsloženiji dio mršavljenja. Održavanje tjelesne težine i očuvanje estetski oblikovanog tijela, zahtijeva dosljednost, ustrajnost i veliku volju.

 

Na koji način vam metoda za preoblikovanje figure Linea Snella može pomoći u postizanju vaših ciljeva?

Kao što smo već ustanovili, od ključnog je značaja cjelovit pristup mršavljenju i oblikovanju figure, ako želimo postići optimalne rezultate u relativno kratkom periodu, a s ciljem održavanja postignutih ciljeva.

Linea Snella pomaže vam izraditi individualni program, tako da za svaki pojedini slučaj izabire holistički pristupkoji će zasigurno uroditi plodom. Nudimo vam jedan od najprirodnijih, neinvazivnih, neškodljivih i zasigurno najučinkovitijih pristupa za oblikovanje figurekakvu ste oduvijek željeli.

Naši programi temelje se na preko tridesetogodišnjem prikupljanju znanja i iskustava s oblikovanjem figure i očuvanjem trajne forme, pri čemu je od središnjeg značaja postizanje dobrog osječanja i bolje slike o sebi. Linea Snella nudi vam različite programe podrške, pomoću kojih ćete prirodno, zdravo i zajamčeno postići očekivane rezultate.

Riješite se dosadnog celulita, izgubite suvišnu tjelesnu težinu i preoblikujte svoje tijelo!

Oblikovanje ženskog tijela problem je koji već desetljećima predstavlja izazov čak i znanstvenicima. Metoda Linea Snella temelji se dakle na znanstvenim otkrićima, a ujedno u obzir uzima i činjenicu da se gubitka suvišnih centimetara i masti potrebno kod svake žene individualno prihvatiti.

 

Linea Snella zato nudi bogat izbor tretmana koji osiguravaju najbolje moguće rezultate, u najkraćem mogućem vremenu:

  • Thermoslim terapija ciljano je vježbanje pod posebnim termofizikalnim uvjetima i infracrvenim zrakama, koje omogućava brzo poboljšanje tonusa kože te 3 – 4 puta brži gubitak masnih naslaga na onim dijelovima tijela, s kojih ih je najteže eliminirati.
  • Bodywarm terapija specijalna je vrsta saune koja osigurava, da koža uslijed gubitka suvišnih kilograma ostane čvrsta i  napeta. Namijenjena je dakle za učvršćivanje tkiva i veću elastičnost kože. Odličan je izbor za smanjivanje celulitajer pospješuje prokrvljenost i učinkovito eliminira zadržavanje vode u tijelu.
  • Thermobike terapija uključuje vježbanje na spravi sličnoj biciklu, kojom se prije svega eliminiraju masne naslage na bedrima, stražnjici i bokovima. Brojne žene koje imaju sasvim zadovoljavajuću tjelesnu težinu, nisu zadovolje oblikom svoga tijela. Thermobike je odlično rješenje za ciljano djelovanje na masne naslage koje se nalaze na točno određenim dijelovima tijela, jačanje mišićnih struktura i učinkovito preoblikovanje figure.
  • Vibracijsko vježbanje poseban je oblik kombiniranja tjelovježbe i posebnih vibracija, pomoću sprave koja se zove Powertrainer. Pomoću vibracija možemo postići progresivan gubitak kilograma jer se aktiviraju skoro svi mišići, mišićna vlakna i mišićne skupine. Ako ovu metodu uspoređujemo s klasičnim vježbanjem, ona nam može uštedjeti čak 85% vremena i uloženog napora za postizanje željenog rezultata.
  • Ultrazvuk – kavitacija je učinkovit, potpuno neinvazivan i bezbolan postupak učinkovitog odstranjivanja celulita. Kavitacijom pospješeno izlučujemo masne stanice iz tijela, tako da u tijelu izazovemo potpuno prirodan biološki proces.

 

Slični sadržaj

Pozivamo Vas na besplatno, neobvezujuće savjetovanje
Kontaktirajte nas i dogovorite termin za BESPLATNE Linea Snella konzultacije.
Zajedno ćemo ostvariti vaše ciljeve!