Drage klijentice, zbog protuepidemijskih mjera, privremeno ćemo biti zatvoreni. Pažljivo pratimo situaciju i o bilo kakvoj promjeni ćemo vas informirati putem naše web stranice i Facebooka.

SA ZDRAVIM ODNOSIMA DO BOLJEG I ZDRAVIJEG ŽIVOTA

Vježbanje i uravnotežena prehrana neizostavan su dio našeg života ako, naravno, želimo živjeti zdravo i osjećati se dobro u vlastitoj koži. Tek kada znamo kako se brinuti o sebi, možemo se brinuti i za druge i za odnose koje gradimo s njima.

Ali vrijedi i obrnuto: neharmonični odnosi s partnerom, djecom, roditeljima, prijateljima, suradnicima, nadređenima i drugim osobama koje svakodnevno ulaze u naš život, pohranjuju negativnu energiju u naše tijelo. To nas često dovodi u različite probleme: zdravstvene probleme, probleme hranjenja, anksioznost, glavobolje, kožne probleme, iritacije, želučane problemi, prejedanje …

To su znakovi dubljih emocionalnih poteškoća koje nijedna dijeta ili tabelata ne mogu riješiti. Pa kako izaći iz začaranog kruga i ući u novu godinu energičniji, lakši i oslobođeni odnosa koji nas blokiraju?

Suočite se s negativnim na svim poljima.

“Promijenite sebe i promijenit ćete svijet”, izreka je koju morate zapamtiti. Prihvatite da ne možete promijeniti druge. Možete mijenjati samo sebe i svoj stav prema ljudima, situacijama i preprekama koje vam se u životu pojave. Gdje započeti?

1. Oprostite

Jeste li se ikad poželjeli vratiti u prošlost i promijeniti donesenu odluku, reagirati drugačije, odabrati drugačiji put? DA! Budite svjesni da je prošlost dio vas i da vas je svaka akcija oblikovala u osobu kakva ste danas, sa svim svojim manama i zaslugama.

Neka Vas prošle greške nauče lekciju, ali ne dopustite da vas ometaju u sadašnjosti. Najlakši način da oprostite je da odlučite danas bolje nego tada. Ako ponekad niste znali drugačije, to ne znači da to nećete znati u budućnosti.

2. Upoznajte sebe

Da bismo djelovali drugačije, prvo moramo razumjeti sebe i svoje emocije, reakcije i postupke. Otkrijte koje ste obrasce često ponavljali u prošlosti i gdje se krije uzrok. Svaka naša negativna reakcija uvijek odražava uvjerenja i obrasce koji su duboko ukorijenjeni u nama.

Ne trčite pred sobom, ne tražite krivca u drugima, ne trčite u kuhinju… pronađite bol koja izaziva bijes ili tugu u vama i jednostavno je pustite. To će stvoriti prostor ljubavi, lakoći i pozitivnoj energiji za početak procesa ozdravljenja.

3. Vrijeme je za akciju

Najbolji lijek za negativu u vašem životu ste vi. Naravno, dođu dani kada ste rastreseni, napeti ili tužni zbog vanjskih čimbenika i okolnosti koje ne možete izbjeći. Međutim, potpuno o vama ovisi hoćete li dopustiti da vam preuzmu život.

Ponekad je dobro prvo pogledati stvari iz daljine i povući se u aktivnosti u kojima možemo osloboditi negativnu energiju dok činimo nešto dobro za svoje tijelo. Šetnja svježim zrakom, vježbanje, ples, čitanje, fotografiranje, stvaranje… napravite popis svojih omiljenih aktivnosti i držite ga uvijek sa sobom!

Sljedeći popis koji biste trebali napraviti danas je popis zdrave hrane za ukusne i uravnotežene obroke. Zapravo hrana ima veliki utjecaj na naše mentalno blagostanje. Uz raznoliku i neobrađenu hranu te pravi omjer vlakana, masti, bjelančevina, ugljikohidrata i mikronutrijenata, možemo blagotvorno utjecati na naše fizičko zdravlje, kao i na raspoloženje, mentalne i konstruktivne izazove.

Također možete kontaktirati Snelly terapeute kako biste pripremili kvalitetan plan i program vježbanja prilagođen vašim potrebama i željama. Prijavite se na prvo besplatno savjetovanje

4. Imajte razumijevanja

Baš kao što trebate znati svoje emocije i osjećaje, tako bi trebalo razumjeti i osjećaje drugih. Budite suosjećajni. Slušajte dobro što drugi imaju za reći i što vam poručuju svojim govorom tijela.

Svatko od nas vodi svoju bitku i budite svjesni da su negativni postupci drugih često jednostavno skriveni vlastitim potisnutim osjećajima i teškoćama. Ponekad je potreban samo lijep osmijeh, topla riječ i dobrodošlica za početak razgovora u pozitivnijoj atmosferi.

5. Izbjegavajte dramu

Okružite se ljudima koji vas čine sretnima i energiziraju vas. Izbjegavajte druženje s ljudima koji vas iscrpljuju i koji su uvijek u potrazi za sukobom. Ili osobe s kojima ne možete biti iskreni. Izrazite ljubav. Prije nego što dođete u konfliktnu situaciju, razmislite je li to uopće potrebno i kako se konstruktivno neslaganje može riješiti u pozitivnoj atmosferi.

Besplatno savjetovanje

 

Skrij
Besplatno savjetovanje
Ispunite prijavni obrazac
i osigurajte svoj termin za
Besplatno savjetovanje
x Uspešno ste se prijavili na e-novice.

Hvala!

x Prijava je bila uspešno oddana.

Hvala!

Online kolačići

Web stranica www.bigbang.si koristi kolačiće za pružanje on-line usluga, analizu korištenja, sustave oglašavanja i funkcionalnost, kojih bez kolačića ne bi mogli ponuditi. Klikom na gumb "DA" prihvaćate njihovu instalaciju. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

DA