ŽIVOT SE DOGAĐA

Blog 6 │ Piše: Anonimna

Život se događa bili mi na dijeti ili ne, voljeli sebe ili ne. Malo je tko pisao o djeci koja odlaze ili ja nisam čitala ništa o tome. O djeci koja više nisu djeca, nego ljudi koji odlaze s razlogom, odlaze u svoje živote, svoje izbore, svoje ljubavi i kazne. 

Nitko me nije pitao jesam li spremna, jesam li narasla sa svojom kćeri. Nitko mi nije rekao da kad ode, da ću čekati sa loncem punjene paprike i uređenom bivšom dječjom sobom, da ću čekati, ali ne i dočekati, barem ne danas, jer joj se danas baš ne jedu punjene paprike, jer bi htjela šetati po šumi, pa da ne prepolovi dan, nego da ga iskoristi, na pravi način. 

Blog-Linea-Snella-zivot-se-dogada

Život se događa

Danima ne dolazi, osim po poštu, uđe, navrati s nogu, ona je neka druga osoba, kao da me gleda s prezirom, kao da bježi, kao da se ne želi okrenuti, kao da želi zaboraviti. I biti samo njegova cura, poprimiti njegov identitet, zaboraviti sve svoje, sve što je bila prije njega. Ali što se treba zaboraviti? Ne kužim, što?

Sve sam napravila kako sam najbolje znala, a čini se da je krivo, da sam sve napravila pogrešno, ni ne znajući što je greška. Nekidan mi je posprdno rekla, ti si predobra za ovaj svijet, to je sav tvoj grijeh. Plakala bi nad tom rečenicom da mogu, plakali bi od jada, zato što očekujem malo ljubavi i poštovanja zauzvrat, zato što boli… 

A nije li logično, ta bol i povrijeđenost, malog djeteta u meni, onog zaista malog, koje ne može odrasti i osjeća nepravdu nad svime, jer davala sam, sustavno, nesebično, brižno, voljno, onako kako majka zna i može. 

A onda sam dohvatila punjene paprike, i ubila se u njima! Muž je rekao da to ne može gledati. Tu tugu koju zatrpavam hranom. Kiksala sam. Opet.

Nema veze, brišem suze, sutra je novi dan. 

Besplatno savjetovanje

 

linea snella posebna pogodnost

Skrij
Besplatno savjetovanje
Ispunite prijavni obrazac
i osigurajte svoj termin za
Besplatno savjetovanje
x Uspešno ste se prijavili na e-novice.

Hvala!

x Prijava je bila uspešno oddana.

Hvala!

Online kolačići

Web stranica www.bigbang.si koristi kolačiće za pružanje on-line usluga, analizu korištenja, sustave oglašavanja i funkcionalnost, kojih bez kolačića ne bi mogli ponuditi. Klikom na gumb "DA" prihvaćate njihovu instalaciju. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

DA